Image
Image

Sveriges modernaste simhall snart verklighet

Image

Linköping är på väg att få Sveriges modernaste simhall, Tinnerbäcksbadet. Det blir en helt ny mötesplats för alla, samtidigt som kvarteren runt Folkungavallen utvecklas och blir till en naturlig del av framtidens innerstad.

Den nya simhallen byggs bredvid den nuvarande och beräknas stå färdig hösten 2022. Majoriteten av vattenmiljöerna, som bland annat innefattar upplevelsebad, hopp bassäng (som även används för undervattensrugby), bubbelpooler och en huvudbassäng som är dubbelt så stor som den nuvarande, kommer att finnas på entréplan. Bassängerna håller internationell tävlings standard vad gäller exempelvis mått och utrustning, och vissa bassänger har dessutom höj och sänkbara bottnar.

En våning upp kommer det finnas ett 1000 m² stort gym, och högst upp en relaxdel med flera olika bastu teman, servering och en härlig utomhusterrass. I suterrängplanet finns en utgång till utebadet med ny 50 m bassäng (2020). Anläggningen, som ska ha en livslängd på minst 50 år, ska inte bara vara modern ur ett arkitektoniskt perspektiv – stort fokus ligger också på energieffektivitet, och den nya simhallen är därför utrustad med både solceller och sedumtak som fångar upp och renar regnvatten. Även inomhusmiljöerna ska ha en grön prägel. Flera innerväggar kommer täckas med gröna växter, som både fungerar ljuddämpande och samtidigt renar och syresätter luften för ett optimalt inomhus klimat.

Det nya Folkungavallen – en naturlig del av innerstaden

Folkungavallen ska också utvecklas vidare och bli till en ny och naturlig del av framtidens innerstad. De nya kvarteren kommer bland annat inrymma ca 600 bostäder, skola, mobilitets hubb, grönytor och ett stort torg i anslutning till simhallens entré.

Mer information om nya simhallen finns på linkoping.se och
lejonfastigheter.se 


Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online