Image
Image

Skill går på offensiven

Image

Skills uppdrag är att vara den mest engagerade partnern för kompetensförsörjning – både på kort och lång sikt. Framför allt är man specialist på att hitta personal till industri-, teknik- och IT-bolag – oavsett om kundföretaget vill anställa direkt eller hyra in.

Skill är rekryterings- och bemanningsbolaget som vuxit kraftigt under senare år. Huvudkontoret ligger i Linköping och antalet medarbetare nationellt har nu klättrat till över 1 000 personer. I början av 2021 breddades tjänsteutbudet ytterligare genom förvärvet av Ny Position, framförallt inom Interim Management och rekrytering till ledande befattningar. Ny Position kommer att behålla sitt namn och varumärke och är nu ett dotterbolag till Skill.

– Intresset för interimslösningar växer snabbt, där allt fler företag ser affärsnyttan med att ta in interimskonsulter, berättar Jüri Pett som är VD på Skill. Till exempel när ett bolag ska etablera sig på nya marknader, genomföra organisationsförändringar eller vid större investeringar i ny teknik. Dessutom finns allt fler konsulter tillgängliga för interimsuppdrag.

Under parollen Skill Training erbjuds även olika typer av utbildningar som industrin behöver.

– Vi vill erbjuda hög flexibilitet för vidareutbildning av våra kunders anställda, genom exempelvis kundunika introduktionsutbildningar. Vi har en trampbilslina där lean övas, men vi har även ritningsläsning samt truck- och traversförarutbildningar, berättar Elin Hultman, affärsområdeschef och vice VD.

Om Skill

Gör: Rekrytering, bemanning och utbildning.

Antal medarbetare: >1 000.

Finns: Kontor i Linköping, Norrköping, Mjölby, Motala, Stockholm, Göteborg, Karlskrona.

Växer: Har just förvärvat Ny Position med kontor i Jönköping och Tranås.         Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online