Image
Image

Påverka framtidens utbildningar genom TUC

Image

Framgången för TUC Yrkeshögskola och deras studerande beror på att utbildningarna levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka.

Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet och de som söker sig till TUC har siktet inställt på en framgångsrik yrkeskarriär.

– En YH-utbildning är 1,5–2 år vilket gör det relativt snabbt att kompetensutveckla eller sadla om, säger Malin Kvarnström, affärsutvecklare på TUC i Linköping.

På en yrkeshögskola blandas teori med praktik och arbetslivsförankrade uppgifter. TUC:s utbildningar är framtagna i samarbete med – och i många fall initierade av – företag från den aktuella branschen, för att de studerande ska kunna ta sig an yrkesrollen direkt efter examen. Yrkeshögskolan bedriver bara utbildningar där det finns en säker marknad för jobb.

– Det är en flexibel utbildningsform anpassad för en framtid där man byter jobb och bransch flera gånger än tidigare generationer, säger Malin. Arbetslivet är den främsta drivkraften bakom vilka utbildningar som startar och därför har varje utbildning en ledningsgrupp där representanter från arbetslivet alltid är i majoritet.

– Du kan bidra med dina erfarenheter med framtida kompetensförsörjningsbehov i fokus, förklarar Malin Kvarnström som uppmanar alla som vill påverka framtidens utbildningar att kontakta henne och TUC Yrkes högskola. tucsweden.se


Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online