Image
Image

Berland fortsätter uppåt

Image

Berland Tak är Östergötlands största takläggarföretag och monterar ungefär 100 000 kvadratmeter tätskikt varje år. Efter de framgångsrika projekten med det prisbelönta Studenthuset och Bilbörsen är man nu i full gång med nya Simhallen och Kv Konsuln. (LINK Business Center).

Berland Tak startade redan 1967 och har därmed över 50 års erfarenhet i branschen. Under de senaste åren har personalstyrkan fördubblats ända till 34 anställda – som utför takläggaruppdrag runtom i hela Östergötland, närliggande län och i Stockholm.

– Vi monterar tätskikt i hela skalan från mindre garagetak till större industritak. Cirka 70 procent är nyproduktion, medan övriga 30 procent är renovering, ombyggnad och tillbyggnad, berättar VD:n och produktionsledaren Robert Löfdahl.

Totalt handlar det om runt 100 000 kvadratmeter tätskikt per år som läggs.

– Jag har hållit på sedan 1996 och när jag åker genom Tornby brukar jag tänka att jag varit medskyldig till de flesta taken i området, skrattar Robert.

Vid stora projekt är Berland Tak ofta underleverantör till stora byggbolag som exempelvis Peab, NCC och Serneke. På senare år har de bland annat varit med och skapat både Bilbörsens nya anläggning i Mörtlösa och det nya Studenthuset vid Linköpings Universitet – där det sistnämnda utsågs till Årets bygge 2020 av tidningen Byggindustrin.

Nu är Berland Tak involverat i två av de största byggarbetsplatserna i Linköping – nya Simhallen och Kv Konsuln intill Stångån (där brandstationen låg förr).

– Vår styrka är att vi kan leverera en bra lösning vad gäller både material, kvalité och miljö, samt att vi tar ansvar för den hela vägen.  Vi har musklerna att hinna med att uppfylla de krav som krävs för de som behöver helhetslösningar och totalentreprenader.

Utvecklingen i branschen har gått i hög hastighet på senare tid och man är marknadsledande i Östergötland. Berland Tak har även förvärvat företag i både Linköping som Norrköping och blivit en attraktiv arbetsgivare dit montörer och arbetsledare söker sig.

– Det kommer fram nya material som isolerar bättre, är lättare att hantera och matchar de såväl miljömässiga kraven som de arbetsmiljömässiga. De allt mer utvecklade materialen och läggningsmetoderna bidrar till att de anställda inte är utslitna vid 55 års ålder och måste byta yrke som det varit tidigare.

Trots pandemin har Berland Tak haft mer uppdrag än någonsin under det senaste året.

– Om det som planeras i Linköping och övriga Östergötland går i lås kommer vi att lägga mer än 100 000 kvadratmeter tätskikt framöver. Framtiden ser ljus ut för vår del, framhåller Robert Löfdahl.


Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online