Image
Image

Snabbt ut i världen

Image

En mer central flygplats än Linköpings är svår att hitta. Bara ett par kilometer från citykärnan går det att snabbt nå ut i Europa och världen via Amsterdam. KLM har upp till tre avgångar per dag - och rankas som ett av världens mest hållbara flygbolag.

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats med ett centralt läge strax utanför stadskärnan. 

– Många av våra resenärer slänger upp sin kabinväska på pakethållaren och cyklar till flygplatsen, självklart har vi ett fint cykelställ under tak. Föredrar du bilen erbjuder vi bekväm parkering nära terminalen. Incheckning är smidig och efter några minuter har du passerat genom säkerhetskontrollen och är redo för att kliva ombord, framhåller VD:n Camilla Lejon.

Dessutom erbjuds en service utöver det vanliga uppe i luften.

– Alla gäster serveras gratis varm dryck och vi har även Lexus Business Lounge för er som reser i business class eller har minst guldnivå i Flying Blu.

Varje dag finns det upp till tre avgångar med KLM.

– Det är en snabb och smidig väg ut i Europa via Amsterdam. Trots ett byte är du framme på din europeiska destination lagom till förmiddagskaffet och kan arbeta hela dagen på plats innan du reser hem till Östergötland igen. Tack vare KLM har vi även mycket goda förbindelser till Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. 

KLM trafikerar Linköping med moderna och bekväma Embraer 175/190 som tar cirka 100 passagerare.

– Huvuddelen av våra resenärer reser i affärer, men antalet privatresenärer ökar. Hållbarhet är viktigt för oss och med KLM flyger du med ett av världens mest hållbara flygbolag, enligt Dow Jones Sustainability Index. 

Faktum är att KLM har legat i topp de senaste 15 åren. 

– Oavsett om du ska genomföra en viktig affärsresa, mysa en helg i Rom med din partner eller besöka din familj på andra sidan klotet lovar vi att göra allt för att du ska få en fantastisk början på din resa.

Under ett normalt år reser ungefär 145 000 resenärer till och från Linköping.

– I genomsnitt välkomnar vi 500 utländska resenärer per vecka som ska besöka regionen. Förutom linjetrafiken tar vi emot samhällsnyttigt flyg dagligen, exempelvis ambulansflyg som ska hämta/lämna patienter till Universitetssjukhuset.

Från årsskiftet är Linköping City Airport med i projektet Grön Flygplats som stöttas av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.  

– Målet är att bedriva arbetet på marken mer klimatsmart, säger Camilla Lejon.


Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online