Image
Image

Östgötadagarna lyfter landsbygden året runt

Image
Det är något visst med första helgen i september – i alla fall i Östergötland. Sedan 20 år tillbaka är den vikt åt Östgötadagarna – som lyfter landsbygden. Runt 100 000 personer brukar besöka Region Östergötlands arrangemang – i år är den 4-5 september.

För många människor har det blivit en vana att ge sig ut på den östgötska landsbygden.
De traditionsstarka Östgötadagarna som funnits i ett par decennier brukar till och med locka uppåt ett sexsiffrigt antal besökare.

– Det är ett väldigt stort och populärt evenemang. Man kan likna det vid Ölands skördefest som också sker på hösten. Många besökare kommer från den egna regionen, men även kringliggande län och Stockholm vilket är fantastiskt roligt, framhåller Ulrika Sundberg, projektledare för Östgötadagarna på Region Östergötland.

Som vanligt är arrangemanget den första helgen i september – denna gång den 4-5 september.
Med hjälp av kartor och flaggor hittar besökarna vägarna till gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, bondgårdar, trädgårdar, hantverkare och mycket mer.

– Östgötadagarna betyder att det är många som får upp ögonen för de olika aktörerna och inte bara den aktuella helgen. Företagen i sin tur märker av en merförsäljning året runt. De två dagarna i september lyfter verkligen landsbygden.

Tre priser är kopplade till arrangemanget. Varje år utses en landsbygdsstipendiat, årets konsthantverk och årets bakverk. De får ta emot pris på slottet i samband med dagarna.
Det här året hade Region Östergötland även planerat för ett pilotprojekt – Östergötland Spirar – som skulle ha infallit den 15-16 maj. Men det ställdes in på grund av pandemin.

– Vi erbjuder dessa aktörer att vara med på Östgötadagarna i stället, då vi tror och hoppas att läget är bättre. Tillsammans skapar de båda evenemangen en unik helhet och marknadsför hela Östergötland under samma tak. Det ökar försäljningen och stärker förtroendet av lokala produkter och aktiviteter under hela året. Vi hoppas kunna genomföra Östergötland Spirar under våren 2022 i stället, säger Ulrika Sundberg.

Mer information finns här!

Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online