Image
Image

Kickstart gör Linköping mer attraktivt för besökare

Image

Bergs slussar, Gamla Linköping och Flygvapenmuseum är Linköpings största besöksmål och är också platser som älskas av Linköpingsborna. Men vad blir framtidens besöksmagneter? Genom initiativet Kickstart Linköping ska nya reseanledningar till Linköping komma fram.  

Besöksnäringen drabbades hårt av pandemin. För att få hjulen att rulla igen efter coronakrisen investerar Linköpings kommun 10 miljoner kronor under 2021 och 2022 i nya attraktiva produkter och reseanledningar som ska generera besökare till Linköping. Satsningen kallas Kickstart Linköping. Företag kan ansöka om medel för att utveckla nya produkter eller för att investera i större utvecklingsprojekt.

– Besöksnäringen är viktig för Linköping. Branschen sysselsätter många unga, är en motor för integration och har en viktig roll i att skapa en attraktiv stad både för besökare och för invånare. När besöksnäringen nu har det tufft är vi som kommun mån om att hjälpa till på de sätt vi kan, förklarar Niklas Borg (M), kommunstyrelsen ordförande.

Hållbara och innovativa produkter

Kickstart har varit igång sedan i februari 2021 och intresset har varit stort. Många företag har redan ansökt om och beviljats stöd. Bland annat har fyra utvecklingsprojekt som handlar om Deckarhus, öl- och matupplevelser, inomhusgolf och båttrafik mellan Berg och city beviljats upp till en halv miljon kronor från Kickstart Linköping. Men då satsningen är tvåårig finns det gott om tid för fler att ansöka. 

– Vi letar i första hand efter produkter och reseanledningar som stärker privatresemarknaden. Vi premierar särskilt hållbara och innovativa produkter och nya samarbeten mellan aktörer, säger Jörgen Nilsson, ansvarig för besöksnäring på Visit Linköping & Co som handlägger stödet på kommunens uppdrag. 

Jörgen ger lite exempel på produkter som han ser att det finns en marknad för i Linköping. 

– Det kan handla om allt ifrån annorlunda naturboenden och naturupplevelser till tematiserade hotell och fler aktiviteter vid våra två kanaler och sjöar. Vi behöver också flera ”dragare” i citykärnan och mer konkreta saker som cykeluthyrningar och ställplatser. Så ni som sitter där ut med goda idéer - hör av er så kanske de blir verklighet! 

Läs mer om Kickstart här!


Skriv ut   E-post

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image

Läs hela produktionen online